Technológiai fejlesztés Lab-Center Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Lab-Center Kft.
Projekt címe: Technológiai fejlesztés Lab-Center Kft.-nél
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-03127
Szerződött támogatás összege: 9998781Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezésének dátuma: 2023. 09. 30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:
A Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében megvalósuló vállalkozásunk rekreációs ágának fejlődését szolgáló projekt 2022 nyarán indul. A 10 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés eredményeként Szászberek településen egy olyan mozgásszervi rekreációs központot hozunk létre, mely nemcsak a gyógyulásra, hanem a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet. 
Céljuk a lakosság általános mozgásszervi állapotának javítása, az esetlegesen szükségessé vált műtétek elkerülése. 
 
A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök biztosítják a helyi emberek életminőségének, mozgásszervi állapotának javítását. Testösszetétel vizsgáló gép a személyre szabott torna és diéta megállapításához elengedhetetlen a személyes konzultációk mellett, mert a testösszetétel, túlsúly megállapítás: testtömeg index, testzsír-százalék, derék-csípő arány, a zsír és a zsírmentes tömeg szegmensenkénti elemzését biztosítja.
Az edzések utáni regenerálódás biztosítása, valamint a mozgásszervi panaszok enyhítése érdekében masszázsfotelt szerzünk be.
Ezáltal pácienseinknek biztosítani tudjuk a fájdalom-enyhítését és a lazítást egy-egy gyógytornai, tornai alkalom után. A meleg víz fájdalomcsökkentő hatásán túl már arra is van bizonyíték, hogy a sérült szövetek helyreállításában is van szerepe a masszázsmedencének. Ettől válik igazán ideálissá a hidroterápia a sportsérülések rehabilitációjára, mert egyszerre csökkenti a fájdalmat és a felgyorsult oxigén és tápanyagszállítás segíti a sérült szövetek regenerálódását. A fejlesztés eredményeként rekreációs központunk egy jakuzzival is bővül. 
Emellett a projekt során egy futópadot is üzembe helyezünk, mely a súlykontrollban és a rehabilitációban is nagy szerepet játszik, így mindenképpen fontos eszköze lesz a vállalkozásunk bővítésének.
A gyaloglás és futás kiemelkedő szerepet tölt be a rehabilitáció, az ízületek rugalmasságának megőrzése, a csontritkulás elleni küzdelemben. A puhaszalagon való mozgás előnye jelentős a betonon történő sportolással szemben. 
 
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A projektről további információt a Lab-Center Kft. facebook oldalán olvashatnak. 
Készítette: DiamondDesign

Készítette: DiamondDesign

Készítette: DiamondDesign